Sundhedspolitik

 

Sundhedspolitik i Elefant Huset

I Elefant-huset er sundhed og trivsel en vigtig del af hverdagen. Vi har fokus på at de unge har et kendskab til hvad de spiser, får motioneret kroppen og får den enkelte til at trives blandt andre mennesker.

Derfor har vi udarbejdet sundhedspolitik, hvor husets personale og unge har flere forskellige muligheder og guidelines for hvordan vi hjælper hinanden.

Mobning: Elefant-huset tolerer ingen form for mobning. Dette gælder for alle mennesker i huset. Ansatte som unge. Det er vigtigt at husets værdigrundlag kommer til sin ret. Derfor skal vi være med til at skabe omsorg, tryghed, nærvær og tillid til hinanden. Så vi kan forebygge eventuelle situationer der ville kunne opstå.

Opdager vi at en eller flere personer bliver mobbet bliver der med øjeblikkelig virkning kaldt til samling, så vi kan få løst de ting som har skabt problemerne.

Kost: Hos os er det ikke kun vigtigt hvad vi spiser, men også at vi får spist. Derfor har vi meget varieret kost ugen igennem. Vi tilbyder de unge at være med til at sætte deres eget præg og ønsker på de retter der bliver serveret. De unge er med til at sammensætte den ugentlige madplan vi udarbejder. Derfor er det hele heller ikke kun grøntsager og linser der bliver serveret.

Vi laver i fællesskab mad morgen, middag og aften. Alle unge spiser samlet for at snakke om dagens gøremål, og har derfor allerede skabt en bund for en god start på dagen, Ligeledes bliver dagens oplevelser vendt ved de resterende måltider.

Der serveres masser af mellemmåltider i løbet af dagen, dette kan bestå af alverdens frugt, rugbrød og hvad de unge mener, kan gøre dem godt. Stedets pædagoger fører samtidig en dialog omkring de forskellige ting de har oplevet dagen igennem.

Motion: Husets unge bliver alle meldt ind i Stenlille Motions center, hvor vi træner 2 gange om ugen. Er der ønske om yderligere træning kan dette sættes efter behov for den enkelte.

Yderligere tilbyder stedet at støtte den unge i daglige aktiviteter, ved at kører den unge til den aktivitet der ønskes. Vi har pt. unge der både dyrker ridning, BMX, gymnastik. Men alle forslag er åbne.

Vi har ugen igennem flere turer rundt i byen, hvor vi holder os aktive. Fokus på at vi får rørt kroppen sker gerne gennem daglige aktiviteter i huset/haven.

Hygiejne: Det er vigtigt at vi alle hjælper hinanden med at gøre rent. Derfor har vi sat enkelte spilleregler som gør at vi kan hjælpe hinanden gennem hverdagens daglige gøremål.

Værelset: Her er der frihed under ansvar. Dvs. de unge er selv ansvarlige for at værelserne bliver gjort rent, tallerkner og glas bliver sat i opvaskemaskinen.

Fællesområder: Dette bliver rengjort i fællesskab, så vi alle bliver en del af den læring, der er i at gøre rent blandt de steder vi er i.

Opvaskeren: Denne tømmes efter behov, hvor vi prøver at hjælpe hinanden.

Os selv: Vi går i bad, børster tænder og går klædt som vi selv ønsker. Vi ønsker dog at alle unge får vasket deres tøj, derfor skal vasketøj lægges i vasketøjskurven og sættes over i vaskemaskinen. Her hjælper vi de unge, så de har muligheden for at lærer at bruge denne.

Vi hjælper alle hinanden med de opgaver der skulle opstå. Men det er vigtigt at alle føler ansvar for de sig selv og andre i huset.

Rygning: Vi har opsat et regelsæt som skal overholdes. Både for ens egen skyld, men også for de andre i huset.

  • Der er opsat rygepavilion ude foran huset som kan bruges. (Skodder samles op og smides ud).
  • Der må IKKE ryges andre steder i huset.
  • Der må IKKE ryges Hash på stedet, opdages dette, er der selvfølgelig en konsekvens som der er alle andre steder. Har du brug for hjælp med et evt. misbrug hjælper vi dig så snart der oplyses om dette.

Stoffer: Det er strengt FORBUDT at indtage stoffer i forbindelse med Elefant-huset. Findes der stoffer eller ses indtagelsen af dette, har det konsekvenser for dit fremtidige ophold på Elefant-huset. Har du brug for hjælp med et evt. misbrug hjælper vi de unge med at få dem udredt, og lagt en plan for hvordan de kan hjælpes.

Den enkelte: Ingen er ens, og vi har plads til alle de ting skulle opstå. Derfor bliver samtlige punkter i sundhedspolitikken drøftet med denne unge ved indskrivning, løbende og efter behov. Hermed har vi mulighed for at opsætte personlige træningsplaner, hygiejneplaner og hvad der ellers er behov for.